Γιορτή Μητέρας 2016‏

Η αδελφότης «Αγία Φιλοθέη» διοργάνωσε και φέτος στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου την καθιερωμένη Γιορτής της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου.

Δεσποτική και Θεομητορική γιορτή η Υπαπαντή, εκτός από το Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού ο οποίος «κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών», προβάλλει μπροστά μας τη γλυκύτατη μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Μητέρα του Κυρίου και Μητέρα πάντων ημών αποτελεί το αιώνιο πρότυπο αλλά και τη βοήθεια για κάθε μητρική καρδιά. Σ’ αυτή τη Γιορτή Της λοιπόν, βρίσκουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την κάθε μητέρα, σαρκική ή πνευματική, για την προσφορά και τις θυσίες της.

Η γιορτή, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 350 μητέρες, γιαγιάδες, παιδιά αλλά και πατέρες και παππούδες, έγινε μέσα σε πνεύμα συγκίνησης, καθώς συχνά τα μαντήλια καλούνταν να σφογγίσουν κάποιο δάκρυ. Εκκλησιαστικοί ύμνοι, κατανυκτικά τραγούδια, χαριτωμένα παιδικά ποιήματα, γνώμες πατέρων, προσευχές, ευχαριστίες και διηγήματα, ειπωμένα από νεανικά και ώριμα χείλη, πλαισίωσαν τη γιορτή που έκλεισε με το ζωντανό της λόγο η κ. Ουρανία Λανάρα.

Τέλος, προσφέρθηκε ενθύμιο σε όλους μια μεταλλική εικόνα της Παναγίας και το ημερολόγιο που εξέδωσε η αδελφότητα για το 2016, αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο, τον Αγιορείτη .

 • DSCF0370
  DSCF0373
  DSCF0376 (2)
  DSCF0377 (2)
  DSCF0378
  DSCF0396 (4)

View more photos →